Αντιμετώπιση Οξέων Περιστατικών

Όλη η θεραπευτική και η υποστηρικτική ομάδα συντονίζεται και δρα ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες του ασθενούς, με κύριο στόχο την γρήγορη αποθεραπεία και εν τέλει την βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Η διαδικασία της αντιμετώπισης ενός ψυχικά πάσχοντα σε κρίση είναι ίσως ένα από τα πιο διφορούμενα θέματα στα σύγχρονα επαγγέλματα που ασχολούνται με την ψυχική υγεία. Με βάση την ραγδαία πρόοδο της ψυχιατρικής, της φαρμακολογίας και της ψυχολογίας – ψυχοθεραπείας, η αντιμετώπιση της οξείας φάσης ενός περιστατικού έχει γίνει πλέον πολύ πιο αποτελεσματική, αλλά και πιο πολύπλοκη ως διαδικασία. Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας οφείλουν να συνεργάζονται άμεσα και αποτελεσματικά με στόχο την παροχή της βέλτιστης ιατρικής φροντίδας στον ασθενή. Στα πλαίσια αυτά η Κλινική Λυράκου έχει αναπτύξει συγκεκριμένα ιατρικά πρωτόκολλα αντιμετώπισης οξέων φάσεων, τα οποία στοχεύουν στον πυρήνα της πάθησης, βοηθούν τον ασθενή να νιώσει ασφάλεια και εν τέλει βελτιώνουν την πορεία της υγείας του. 
Στην διαδικασία αυτή ψυχίατροι, ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές και η υποστηρικτική ομάδα συνεργάζονται στενά με σκοπό την γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης που προκύπτει. 

Η ραγδαία πρόοδος των φαρμακευτικών σκευασμάτων, που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, επιτρέπει πλέον στον ψυχίατρο την χορήγηση φαρμακευτικού σχήματος με καθόλου ή ήπιες παρενέργειες. Οι σύγχρονες φαρμακευτικές αγωγές επιτυγχάνουν την ταχύτερη θεραπεία του ασθενούς, χωρίς να μειώνουν την λειτουργικότητά του.

Παράλληλα με την ψυχιατρική εκτίμηση και χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής, η θεραπευτική ομάδα παρεμβαίνει και ψυχοθεραπευτικά στον έλεγχο της οξείας φάσης. Αρχικά, ο κύριος στόχος είναι η μείωση των συμπτωμάτων και η δημιουργία θεραπευτικής σχέσης μαζί του.
Εν συνεχεία οι θεραπευτές εστιάζουν στην αντιμετώπιση του πυρήνα της πάθησης, με κύριο στόχο την μακροχρόνια λειτουργικότητα  του ασθενούς, μέσα στην κοινωνία. Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους είναι η ενσυναίσθηση του ασθενούς, δηλαδή η κατανόηση της φύσης της ασθένειάς του και των συμπτωμάτων, που την ακολουθούν.
Όλη η θεραπευτική και η υποστηρικτική ομάδα συντονίζεται και δρα ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες του ασθενούς, με κύριο στόχο την γρήγορη αποθεραπεία και εν τέλει την βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Κατά την ακούσια νοσηλεία, εξασφαλίζουμε τον σεβασμό στην προσωπικότητα και στα δικαιώματά των νοσηλευόμενων μας.

Υπεύθυνοι Θεράποντες Ιατροί

Ιατρική Υποστήριξη

Ψυχίατρος
Επιστημονικός Διευθυντής
Ψυχίατρος
Υπεύθυνη Β΄ Ψυχιατρικού Τμήματος
Ψυχίατρος
Υπεύθυνος Γ΄ Ψυχιατρικού Τμήματος
Παθολόγος
Γενικός Ιατρός

Ψυχοθεραπευτική Παρέμβαση

Κλινικός Ψυχολόγος DPsych / Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Ψυχολόγος
Κλινική - Βιομηχανική / Οργανωτική Ψυχολόγος
Ψυχολόγος
Ψυχολόγος (Msc)
Ψυχολόγος
Union Dental
Διεύθυνση
Αγίου Σύλλα 7
151 27, Μελίσσια
Greece
Επικοινωνία
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 - 210 613.1802
Ώρες Επισκεπτηρίου
  • ΠΡΩΙ
    10:00-12:00
    Τετ. Παρ. Σαβ. Κυρ.
  • ΑΠΟΓ.
    18:00 – 19:30
    Δευτ. – Κυρ.
© Kliniki Lyrakou SA. All rights reserved.
| Web Design & Development: DARNEL ad.
© Kliniki Lyrakou SA. All rights reserved.
| Web Design & Development: DARNEL ad.