Θεραπεία Alzheimer
Η ασθένεια του Alzheimer περιγράφηκε αρχικά το 1907 από τον παθολόγο Alois Alzheimer. Το συνηθέστερα γνωστό σύμπτωμα της ασθένειας του Alzheimer είναι σύγχυση. Αυτή η συμπεριφορά «αναγκάζει» τον ασθενή να αποξενωθεί από τους άλλους, ενώ παράλληλα γίνεται απρόβλεπτος στις αλληλεπιδράσεις του. Η σύγχυση μπορεί επίσης να εμφανιστεί ξαφνικά ή μετά από μια αγχωτική κατάσταση για παράδειγμα μετά από μια παραμονή σε νοσοκομείο, άμεσα μετά από χειρουργική επέμβαση κ.λπ...
Οι άνθρωποι με Alzheimer πάσχουν κυρίως από εξασθένηση μνήμης, αποπροσανατολισμό, προβλήματα συγκέντρωσης, προγραμματισμού και κρίσης, αλλαγών προσωπικότητας καθώς επίσης αντίληψης, διαταραχών ομιλίας και βάδισης. Στο τελικό στάδιο, οι διάφορες άλλες σωματικές λειτουργίες, όπως η κατάποση και η διαδικασία έκκρισης επηρεάζονται. Κατά τη διάρκεια της ασθένειας του Alzheimer, οι ασθενείς χάνουν την ανεξαρτησία τους στη διαχείριση της καθημερινής ζωής.
Όπως με πολυάριθμες άλλες ασθένειες δεν υπάρχει καμία θεραπεία για την ασθένεια, αλλά φαρμακευτικές αγωγές μπορούν να βελτιώσουν τα συμπτώματα της ασθένειας. Υπάρχει ένας αριθμός φαρμάκων στην αγορά σήμερα για τη βελτίωση της λειτουργίας εγκεφάλου, αυτά είναι τα αντιανοιακά ή ψυχοτροπικά φάρμακα όπως ορίζονται.
Υπάρχει ένας αριθμός ευνοϊκών μέσων ο όποιος μπορεί να διευκολύνει την κατάσταση του ασθενή και των συγγενών του. Οι βελτιώσεις μπορούν να επιτευχθούν μέσω της φυσικής, συναισθηματικής και επίσης διανοητικής ενεργοποίησης, παραδείγματος χάριν με τη βοήθεια των φυσιοθεραπειών ή των εργοθεραπειών.